Brezplačna dostava ob nakupu nad 30€!

KOSTANJEVO DEBLO

Jeseni je kostanja na pretek in ponavavadi si ga privoščimo pečenega ali kuhanega in ravno zato je pred vami recept v katerem boste kostanj spremenili v drugačno obliko in si ga privoščili na drugačen način, tak malo bolj sladek. Seveda pa si kostanjevo deblo lahko privoščte čez celo leto, saj lahko “kostanjev pire” kupite tudi v boljše založenih trgovinah čez vse leto.

Količina sestavin je za pekač 37cm x 30cm

Sestavine za biskvit:

  • 150g moke
  • 150g mleka
  • 50g olja
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • polovico čajne žličke vanilijeve arome
  • 5 žlic kakava

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso razporedimo po pekaču in pečemo na 180°C približno 20 minut.

– Počakamo da se biskvit popolnoma ohladi.

– Ko je biskvit ohlejen, ga razdelimo na 4 enakomerne trake (dolge približno 8cm) te 4 trake pa razpolovimo še na polovico, da imamo na koncu 8 pravokotnikov.

Sestavine za kostanjevo polnilo:

  • 500g mascarpone sira
  • 2 žlici mleka
  • 5 žlic sladkorja
  • 250g zdrobljenega kuhanega kostanja

Priprava:

– Ko je kostan kuhan in olupljen, ga zdrobimo, z vilico če želimo malo večje kose ali ga zmeljemo z aparatom za mletje.

– Kostanju, primešamo vse preostale sestavine in dobro mešamo, da se vse sestavine povežejo. (Krema mora biti gosta).

Sestava peciva:

  • za eno deblo potrebujemo: 3 kose biskvita in 4-5 žlic kreme.

– Na prvi biskvit namažemo kremo, ob robovih pustimo 1cm prostora, kamor na obe daljši strani položimo biskvit, da se na vrhu kreme stikata v eno.

– Nič ni narobe, če en biskvit na vrhu prekriva drugega.

– Nato kostanjevo deblo zavijemo v živilsko folijo in postavimo v hladilnik za minimalno 2 uri.

Sestavine za čokoladni premaz:

  • 200g čokolade
  • 200ml smetane za kuhanje

Priprava:

– Čokolado nad vodno kopeljo stopimo.

– Ko je stopljena ji počasi primešamo smetano za kuhanje.

– Kostanjevo deblo vzamemo iz hladilnika in ga obmažemo z čokoladnim premazom.

– Če želite lahko postavite za nekaj minut v hladilnik, ni pa nujno.

Image 10 8 20 at 9. 19 am 2 1 makesomesweets
Kostanjevo deblo 7

Deli recept

Namig, kako lahko
okrasiš svoje dobrote.

ocaraj vsakogar

Podaj se v svet luksuznih receptov v katerih najdeš tudi ogromno trikov, da bodo tvoje sladice popolne.

  • Choco Bombs Red Love Set

    42.90
  • 3x Hot Choco Bombs Model

    27.99
  • 2x Hot Choco Bombs Model

    22.90
  • Choco Bombs Gold Mine Set

    39.99
  • Choco Bombs Gold Rose Set

    49.99
  • Choco Bombs Kiss Set

    39.90
  • Choco Bombs Black&Gray Set

    37.90
  • Choco Bombs All Glitters Set

    89.99
  • PINK CAKE

    49.90
  • ROYAL CAKE

    49.90
  • PINK DRINK

    44.90
  • ALL SWEET GLITTERS

    79.99
  • Ustvarjalni Duo

    31.99
  • Underwater Trio

    19.99

Stran uporablja piškotke.