fbpx

Sestavine za biskvit:

  • 150g moke
  • 150g mleka
  • 50g olja
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • polovico čajne žličke vanilijeve arome

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso razporedimo po MakeSomeSweets prilagodljivem obroču za peko torte, nastavljenega na velikost 180mm. Pečemo na 180°C približno 30 minut do zlate barve.

– Počakamo da biskvit popolnoma ohladi in ga prerežemo na polovico.

Sestavine za jogurtovo kremo:

  • 500ml grškega jogurta
  • 1 žličko limonine lupinice
  • 70g sladkorja
  • 6 lističev želatine
  • 100ml smetane za stepanje

Postopek:

– Najprej želatino namočimo v mrzli vodi za približno 5 minut.

– Smetano za stepanje stepamo in ko je stepena ji primešamo še ves grški jogurt, sladkor in limonino lupinico.

– Želatini odmočimo vodo in jo segrejemo do tekočega stanja. Ko je želatina v tekočem stanju jo primešamo jogurtovi masi.

Sestavine za sestavo torte:

  • Pečen in ohlajen biskit ki smo ga že pripravili
  • Jogutrova krema
  • Kokos
  • Pest malin

Postopek sestave torte:

MakeSomeSweets prilagodljiv obroč nastavimo na velikost 180mm in vanj položimo spodnji del biskvita. Nad biskvit vlijemo polovico jogurtove kreme in postavimo v hladilnik za 20 minut.

– Ta čas vzamemo drugi del biskvita in mu odrežemo približno 2cm roba okoli in okoli. Tako dobimo manjši biskvit.

– Tortico vzamemo ven iz hladilnika, nad jogurtovo plast položimo zmanjšan biskvit, čez njega potresemo maline in kokos in prelijemo z drugo polovico jogurtove kreme.

– Tortico postavimo v hladilnik za čez noč. Naslednji dan tortico po želji okrasimo.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino