Ti morda kdaj pri peki spodleti? Potem si na pravem mestu!
Danes sem za vas pripravila prav posebno blog objavo v kateri bom govorila o trikih in postopkih na katere moramo biti pozorni pri peki. Morda vam kakšen trik pride prav, da bodo vaše pekarske mojstrovine še boljše.
Prvi trik: pri peki je pomembno da uporabljate kvalitetne sestavine, še posebaj pri čokoladnih. Ne uporabljajte čokolad, katere vsebujejo nizek delež kakava, bodite previdni da ga vsebuje vsaj 70%. Zakaj čokolade z nižjim deležom kakava niso zadovoljive? Saj vsebujejo večinoma sladkor in ne kakava, zato bodo vaše sladice le še bolj sladke, ne bodo pa imele čokoladnega okusa.
Drugi trik: jaz vsaki slaščici dodam majhem ščep soli, saj sol naredi okus intenzivnejši in boljši. Še posebaj ta trik rada uporabim pri čokoladnih sladicah, saj čokolada in ščepec soli naredita prav poseben okus. Vredno je preizkusiti.
Tretji trik: kadar spečete biskvit za torto ali kakšen kolač, ga pustite v pekaču vse dokler se ne ohladi, saj ga boste tako lažje odstranili in ga pri tem ne boste nič poškodovali saj bo “odstopil” sam. Mafine pa iz pekača vzemite ven takoj, saj drugače se pod mafinom “zarosi” in tako postane papirček moker in se ne “lušči” več lepo iz samega mafina.
Četrti trik: priporočljivo je da vse torte hladite čez noč v hladilniku, postrežete pa jih sobne temperature, zakaj? Ne samo da bo okus bolj izrezitejši, poleg vsega boste lahko lepše odrezali kos torte.
Peti trik: doma nimate umetnih barvil za peko, imate pa veliko različnih vrst marmelad? Namesto barvila lahko dodate nekaj žlic mermelade, s tem boste dobili lepo obarvanost, prav tako pa sadno sladkobo.