fbpx
Image 12 20 20 at 8.12 PM

Sestavine:

  • 400g bele moke
  • 2 rumenjaka
  • 120g sladkorja v prahu
  • 30g 100% kakava
  • 2 žlici mrzle vode
  • 240g masla sobne temperature

Postopek:

– Postopek je povsem enostaven, saj vse sestavine, razen vode dobro zmešamo.

– Ko smo z mešanjem že proti koncu, dodamo še 2 žlici mrzle vode in dobro premešamo.

– Testo postavimo v hladilnik za 2 uri.

Image 12 20 20 at 8.13 PM

Sestavine za hrustljavo arašidovo skorjico:

  • 200g neslanih arašidov
  • 1 do 2 beljaka

– Arašide sesekjamo oziroma zmeljemo na srednje velike koščke.

– Iz piškotne mase oblikujemo krogljice (velike za približno 1 čajno žličko), katere nato najprej povaljamo v beljaku in nato še v zdrobljenih arašidih.

– Piškote postavimo na pekač in jih pečemo 15 minut na 180 °C.

– Ko so piškoti pečeni, jih še tople rahlo poteptkamo (ne preveč, le malenkost da dobi ravno zgornjo površino)

– Počakamo da se popolnoma ohladijo

Sestavine za karamelno polnilo in čokoladne črtice:

  • Približno 20 mehkih karamelnih bonbonv ali pa lahko uporabite domačo mlečno karamelo (v tem primeru ne dodajajte mleka)
  • 5 žlic mleka
  • 100g temne čokolade

Postopek:

– Karamelne bonbone na nizki temperaturi stopimo in jim dodamo 5 žlic mleka. Med topljenjem je potrebno dobro mešati, da se karamela ne zažge.

– Z žličko zajamemo karamelo in oblikujemo krogec na piškotu.

– Ko se karamela popolnoma strdi, piškote okrasimo še s temno čokolado, katero smo predhodnje stopili nad vodno kopeljo.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino