fbpx

Sestavine :

  • 150g moke
  • 20g 100% kakava
  • 150g mleka
  • 50g olja
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko in olje.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso naložimo v pekač in pečemo na 180°C približno 20 minut oziroma odvisno od izbire pekača.

– Počakamo, da se biskvit popolnoma ohladi.

Sestavine za sestavo krogljic:

  • 0,6dl Baileys likerja
  • 1 žlica mascarpone kreme
  • 400g bele čokolade

Postopek:

– Ohlajen biskvit nadrobimo in mu dodamo mascarpone kremo in Baileys liker (masa mora biti lepljiva in se mora držati skupaj, če je premalo, dodajte še nekoliko več mascarpone kreme).

– Iz mase oblikujemo kroglice po željeni velikosti in jih postavimo v zmrzovalnik za približno 20 minut.

– Belo čokolado stopimo in jo prelijemo čez ohlajene kroglice. Po želji okrasimo.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino