Sestavine za piškotno dno:
- 200g čokoladnih piškotov
- 80g stopljenega masla
Postopek:
– Piškote dobro zmeljemo in jim primešamo stopljeno maslo.
– Piškote razporedimo po dnu pekača in postavimo v hladilnik za 30 minut, da se dno strdi.
Sestavine za bananino kremo:
- 4 srednje velike banane (super je če so že bolj zrele) + 1 velika banana za sredinski del
- 3 žlice mascarpone kreme
- 100ml smetane za stepanje
- 3 lističi želatine
Postopek:
– 4 banane zmiksamo in jim dodamo mascarpone.
– Smetano za stepanje stepemo da postane kompaktna in jo primešamo mešanici banan in mascarpone kreme.
– Želatino namočimo v hladni vodi za približno 5 minut. Vodo odlijemo in želatino segrejemo do tekočega.
– Želatino dobro zmešamo v bananino kermo.
– Polovico bananine kreme vlijemo nad piškotno dno in postavimo v hladilnik za 30 minut.
– Nad bananino kremo naložimo plast banan (naj bodo narezane na približno 1,5cm debeline) in čez vlijemo še drugo polovico bananine kreme.
– Torto postavimo v hladilnik čez noč.
– Naslednji dan torto okratite s smetano, ali poljubno kremo.