fbpx

Sestavine za piškotno dno:

  • 200g čokoladnih piškotov
  • 80g stopljenega masla

Postopek:

– Piškote dobro zmeljemo in jim primešamo stopljeno maslo.

– Piškote razporedimo po dnu pekača in postavimo v hladilnik za 30 minut, da se dno strdi.

Sestavine za bananino kremo:

  • 4 srednje velike banane (super je če so že bolj zrele) + 1 velika banana za sredinski del
  • 3 žlice mascarpone kreme
  • 100ml smetane za stepanje
  • 3 lističi želatine

Postopek:

– 4 banane zmiksamo in jim dodamo mascarpone.

– Smetano za stepanje stepemo da postane kompaktna in jo primešamo mešanici banan in mascarpone kreme.

– Želatino namočimo v hladni vodi za približno 5 minut. Vodo odlijemo in želatino segrejemo do tekočega.

– Želatino dobro zmešamo v bananino kermo.

– Polovico bananine kreme vlijemo nad piškotno dno in postavimo v hladilnik za 30 minut.

– Nad bananino kremo naložimo plast banan (naj bodo narezane na približno 1,5cm debeline) in čez vlijemo še drugo polovico bananine kreme.

– Torto postavimo v hladilnik čez noč.

– Naslednji dan torto okratite s smetano, ali poljubno kremo.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino