Sestavine za biskvit:
- 200g bele pirine moke
- 50g 100 % kakava v prahu
- 2 jajci
- 1 vrečka pecilnega praška
- 2 zreli banani
- 200g skute
- 300ml mleka
- 30ml olja
- 100g sladkorja
Postopek za pripravo biskvita:
– V večji posodi skupaj najprej dobro zmešamo belo pirino moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sladkor. Nato dodamo mleko, jajca, speštano banano, skuto in olje.
– Vse skupaj dobro zmešamo in maso razporedimo po pekaču.
– Pečemo 60 minut na 180 °C oziroma odvisno od velikosti pekača.
Sestavine za oblikovanje in okrasitev kroglic:
- Mascarpone sir (približno 1-4 žlice)
- 300g bele čokolade
- posušeni jedilni cetovi
Postopek oblikovanja in okrasitve kroglic:
– Biskvit ohladimo in ga zdrobimo. Nato postopoma dodajamo mascarpone sir, tako da se kroglice lepo oblikujejo. Žal točne količine mascarpone sira ne moremo natančno določiti, saj je odvisno kako “moker” je vaš biskvit. Mascarpone sir dodajajte postopoma in dobro mešajte, dobiti morate teksturo kjer se bodo kroglice lepo oblikovale.
– Kroglice položimo v hladilnik čez noč.
– Naslednji dan nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado in kroglice z njo oblijemo, po vrhu posujemo posušene jedilne cvetove in kroglice popožimo v hladilnik za približno 1 uro, da se čokolada strdi.