fbpx

Bavarske preste niso kot navadne preste, saj so mehke in se odlično podajo h kozarcu hladnega piva. Prav tako jih lahko tudi prerežete na pol in jim dodate polnilo kot so: maslo, sir, pršut, razne namaze, marmelado… ali pa jih le popečete in jim dodate hrustljavost.

Priprava ni zahtevna, kjub temu da recept vsebuje tudi nekoliko neobičajne postopke priprave, več v nadeljevanju.

Sestavine za bavarske preste:

  • 600g pšenične bele moke
  • 300ml mlačne vode
  • 1 vrečka suhega kvasa ali 20g svežega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 2 žlički sladkorja
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 žlice sode bikarbone + 2 litra vrele vode
  • Sezam

Postopek:

– Topli vodi dodamo sladkor ter kvas, pustimo 15 minut da vzhaja.

– Medtem zmešamo moko, sol, olje in počasi dodajamo že pripravljen kvasec.

– Testo dobro zgnetemo ter pustimo počivati 1-2uri.

– Ko je testo dvakrat večje, ga dobro pregnetemo in razdelimo na 10 enakih delov.

– Iz vsakega dela naredimo približno 40cm dolg svalek v debelini prsta ter ga zvijemo v presto, kakor je prikazano na sliki.

– Preste pustimo vzhajati še dodatnih 20 minut.

– Po vzhajanju preste na vsaki strani namakamo 30 sekund v vreli vodi z sodo bikarbono.

– Nakoncu jih položimo na pladenj, posujemo z soljo ter sezamom. Pečemo 30 minut na 200 °C. 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino