fbpx

Sestavine za kvašeno testo:

  • 500g bele moke
  • 20g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 2 rumenjaka
  • 100g zmehčanega masla
  • 300ml toplega mleka
  • ščep soli
  • 1 konica noža 100 % vanilije v prahu

Priprava:

– Mleko segrejemo, da bo mlačno. Vanj vmešamo sladkor in kvas ter pustimo stati 5 minut.

– Moko preložimo v večjo posodo. V moko naredimo jamico, kamor vstavimo 2 rumenjaka, zmehčano maslo, sol in vanilijo.

– V jamico zlijemo tudi mešanico mleka, kvasa in sladkorja, ki smo jo predhodnje pripravili.

– Vse skupaj dobro gnetemo minimalno 10 minut.

– Testo pustimo v posodi, ga pokrijemo s pokrovko in pustimo stati 1 uro.

Sestavine za cimetovo polnilo:

  • 100g zmehčanega masla
  • 50g sladkorja v prahu
  • 2 čajni žlički cimeta v prahu
  • 1 noževa konica 100 % vanilije v prahu

Postopek:

– Sladkor, cimet in vanilijo skupaj zmešamo.

– Vzhajano testo razvaljamo na MakeSomeSweets podlogi za peko na 0,5cm debeline.

– Ko imamo razvaljano testo, ga premažemo z zmehčanim maslom in posujemo z mešanico cimeta, sladkorja in vanilije.

– Testo zavijemo v rolice in jih položimo na papr za peko.

– Pečemo jih na 180°C za približno 20 minut, oziroma do zlate barve.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino