fbpx

Sestavine za biskvit:

  • 150g moke
  • 150g mleka
  • 20g kakava
  • 50g olja
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • polovico čajne žličke vanilijeve arome

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso prelijemo v MakeSomeSweets prilagodljiv pekač (160cm premera) in pečemo na 180°C približno 30 minut oziroma do zlate barve.

– Počakamo da se biskvit popolnoma ohladi in ga nadrobimo na srednje velike koščke.

Sestavine za čokoladno polnilo:

  • 200g čokolade
  • 100ml smetane za stepanje
  • 200g mascarpone sira

Postopek:

– Smetano za stepanje stepamo in ji postopoma dodajamo mascarpone sir.

– Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in jo počasi ročno primešamo masi iz smetane in mascarpone sira.

– Nato maso preložimo v MakeSomeSweets set za dresiranje.

Sestavine za arašidovo polnilo:

  • 100g arašidovega masla
  • 200ml smetane za stepanje
  • 300g mascarpone sira

Postopek:

– Smetano za stepanje stepamo in ji postopoma dodajamo mascarpone sir.

– Arašidovo maslo počasi ročno primešamo masi iz smetane in mascarpone sira.

– Nato maso preložimo v MakeSomeSweets set za dresiranje.

Sestava sladice:

– Polovico kozarca napolnimo z arašidovo maso, nato v sredino položimo nadrobljen biskit in nad biskvit nabrizgamo še čokoladno maso.

– Kozarček popstavimo v hladilnik. Pred serviranjem ga okrasimo še s kokicami okusa karamele.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino