fbpx

Slive ponavadi uporabimo za razne marmelade, pite, slivove cmoke, nikoli pa ne pomislimo na slivovo torto in zato sem pripravila prav poseben recept ki bo vaše borbončice popeljal v svet okusov sliv z čokolado. 

Količina sestavin je za pekač premera 18cm.

Sestavine za biskvit:

  • 1 jajce
  • 80g sladkorja v prahu
  • 80g moke
  • 100ml mleka
  • 30ml olja
  • 1 pecilni prašek
  • 3 žlice 100% kakava v prahu

Priprava biskvita:

– Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo v čvrst sneg, medtem ko rumenjake z sladkorjem stepemo da dosežejo 3x večji volumen.

– Nato rumenjakom primešamo puhast sneg, ter vse ostale tekoče sestavine.

– Suhe sestavine zmešamo (razen sladkorja ki smo ga že uporabili) in jih počasi ročno vmešamo v maso.

– Maso nanesemo v namaščen pekač in pečemo na 180 °C , za približno 20 minut (preverimo z zabotrebcem).

– Nato počakamo da se biskvit popolnoma ohladi, ga razrežemo čez polovico na dva dela, spodnji del pustimo, zgornjemu pa okoli roba odrežemo dodatna 2 cm. 

Sestavine za čokoladno kermo:

  • 250g mascarpone sira
  • 200ml sladke smetane za stepanje
  • 200g čokolade (pazite da bo vsebovala vsaj 70% delež)
  • 3 lističi želatine

Priprava čokoladne kreme:

– 200ml sladke smetane stepemo in ji med stepanjem postopoma dodajamo 250g mascarpone sira.

– Med tem nad vodno kopeljo stopimo čokolado in lističe želatine namočimo v mrzlo vodo.

– Stopljeno čokolado vmešamo v mascarpone-smetanovo kremo in počasi med mešanjem dodajamo “stopljene” lističe želatine (to storimo tako da jih postavimo v mikrovalovno pečico za 30 sekund). Pazite da bo masa dobro zmešana.

– Na koncu čokoladno kremo nanesemo na ohlajen biskvit in postavimo v hladilnik za pol ure.

Sestavine za slivovo kremo:

  • 600g razkoščičenih sliv
  • 100 g mascarpone sira
  • 3 žlice sladkorja
  • 7 lističov želatine

Priprava slivove kreme:

– Razkoščičene slive na ognju segrevamo, dokler ne postanejo mehke, jim dodamo sladkor ter namočene lističe želatine.

– Ko se želatina raztopi, slive z blendarjem zmiksamo do “marmeladne” teksture.

– Počakamo, da slivova krema postane mlačna in ji vmešamo mascarpone sir. 

– Nad čokoladno kremo nanesemo manjši biskvit in čez njega nanesemo slivovo kremo.

– Postavimo čez noč v hladilnik. 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino