fbpx

Čokoladna torta z arašidovim maslom je namenjena vsem ki so ljubitelji čokolade z pridihom arašidov. Torta je na pogled čudovita, a ko preizkusite okus boste vedeli o čem govorim.

22

Sestavine za biskvit:

  • 2 zreli banani
  • 180 ml vode ali mleka
  • 3 žlice kokosovega olja (lahko ga nadomestite tudi z navadnim)
  • 150g pšenične bele moke 
  • 30g 100% kakava
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 120g sladkorja

Postopek priprave biskvita:

– Banano pretlačimo z vilico, ji dodamo vodo/mleko ter kokosovo olje, vse dobro premešamo, da dobimo tekočo zmes.

– V večji posodi zmešamo moko, kakav, pecilni prašek, vanilijev sladkor in navaden sladkor, dobro premešamo ter dodamo tekočo zmes.

– Mešamo toliko časa, da ni opaznih grudic.

– Mešanico vlijemo v pekač in pečemo 17-20 minut na 180 °C.

2222222

Polnilo: 

  • 200ml smetane za stepanje 
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 500g mascarpone sira
  • 3 žlice arašidovega masla 

Postopek priprave polnila:

– Smetano z vanilijevim sladkorjem stepemo, ji dodamo mascarpone in arašidovo maslo. Mešanico po okusu lahko sladkate.

2222222222

Končni postopek sestave torte:

Biskvit razdelimo na 3 enake dele in jim dobro navlažimo z mlekom. Na posamezen biskvit nanesemo polnilo, za še bolj intenziven okus pa lahko na polnilo dodatno nanesete arašidovo maslo. Tako nadeljujemo sestavljanje torte.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino