fbpx

Sestavine za biskvit:

  • 150g moke
  • 150g mleka
  • 20g kakava
  • 50g olja
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • polovico čajne žličke vanilijeve arome

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso prelijemo v MakeSomeSweets prilagodljiv pekač (160cm premera) in pečemo na 180°C približno 30 minut oziroma do zlate barve.

– Počakamo da se biskvit popolnoma ohladi in ga nadrobimo.

Sestavine za sestavo krogljic:

  • 3 žlice mascarpone sira
  • hladna kremna karamela (10 kalamelnih kremnih bonbonov stopimo in jim dodamo 2 žlici mleka)
  • 300g bele čokolade
  • liofilizirane maline, suho cvetje za okras

Postopek:

– Med zdrobljen biskvit vmešamo mascarpone sir in maso položimo v hladilnik za 10 minut.

– Vzamemo eno žlico testa in ga potlačimo, vmes položimo krogljico kremne karamele in vse skupaj oblikujemo v krogljico.

– Na vodni kopeli stopimo čokolado in jo prelijemo čez kroglice. Kroglice po želji okrasimo.

– Preden jih postrežemo jih za 30 minut pustimo na sobni temperaturi, da karamela malo odstopi.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino