fbpx

Sestavine za biskvit:

  • 100g bele moke
  • 50g ajdove moke
  • 150g mleka
  • 2 žlici 100 % kakava v prahu
  • 50g olja
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • polovico čajne žličke vanilijeve arome
  • Skutna mešanica: 300g skute + 1 jajce + 2 žlici sladkorja

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj obe moki, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo. V eni posodi skupaj zmešamo: 300g skute + 1 jajce + 2 žlici sladkorja (skutna mešanica).

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso prelijemo v MakeSomeSweets prilagodljiv pekač (160cm premera) nato na vrh nanesemo skutno mešanico in jo nekoliko zmešamo v maso. Pečemo na 180°C približno 30 minut oziroma do zlate barve.

– Počakamo da se biskvit popolnoma ohladi.

Sestavine za okrasitev:

  • Temna čokolada
  • Ajdovi hrustljavčki (najdeš jih v Zlati ptički. Uporabi kodo MANCA10 za 10 % popust)

Postopek:

– Čokolado nad vodno kopeljo stopimo in prelijemo čez kolač. Ko se čokolada nekoliko ohladi nad njo potresemo še ajdove hrustljavčke.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino