fbpx

Popolni so za zajtrk, za popestritev kavice, za sladico ali pa kar tako, za pocrkljati.

Le kdo ne mara puhastega testa s čokolado? Ja to so čokoladni polžki, puhasti in zelo čokoladni.

Pri receptu vam lahko pomagajo tudi vaši otroci, kateri recept obožijejo. No, saj kdo pa nima rad čokolade?

Namesto čokolade lahko seveda uporabite tudi kakšen drugi namaz. Npr.: kokosov namaz, linolada, marmelada… oziroma kar imate radi.

Image 11 7 20 at 7.45 PM

Sestavine za kvašeno testo:

  • 500g moke
  • 2 jajca
  • 100g stopljenega masla
  • 3 žlice sladkorja
  • Sol po občutku (cca 1 čajna žlička)
  • 3dl mlačnega mleka
  • 20g svežega kvasa (pol kocke) ali 7g suhega kvasa (ena vrečka) 
  • čokoladni namaz (uporabimo ga na samem koncu)

Postopek:

– V toplo mleko dodamo čajno žličko sladkorja, dobro premešmo ter dodamo kvas. Pustimo vzhajati 15 minut.

– V večjo posodo precedimo moko, v sredini naredimo luknjo v katero vlijemo stopljeno maslo, sladkor in dva jajca.

– Vse skupaj dobro premešamo, med tem pa počasi dodajamo kvasec (mleko+kvas).

– Oblikujemo v kepico in pustimo vzhajati 1 uro.

– Po vzhajanem testu testo vzamemo iz posode dobro pregnetemo in razdelimo na 2 dela.

– Vsak del posebaj razvaljamo do 0,5 debeline, jih po vrhu namažemo z čokoladnim namazom ( jaz sem uporabila Nutello) in zvijemo v “rolado” nato eno rolico razrežemo na 12 delov (drugo rolico na preostalih 12 delov) nato čokoladne polžke postavimo v namaščem pekač za mafine.

– Postavimo jih v pečico na 180 °C za približno 25 minut. 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino