fbpx

Soufle, ki vedno uspe! Tudi ko je hladen, ga le posaviš za 30 sekund v mikrovalovno pečico in tvoj Souffle je pripravljen.

Ideja: ko jih enkrat pripravljaš, naredi dvojno količino in jih polovico zamrzni. Ko se pojavijo nepričakovani obiski boš s hitrim Souffle-jem zablestela!

Sestavine za čokoladni ganache na sredini:

  • 50g temne čokolade
  • 50g smetane za stepanje

Postopek:

– Smetano segrevamo do vretja in jo prelijemo čez čokolado.

– Počakamo 5 minut, da se čokolada popolnoma ohladi in vse skupaj dobro premešamo.

– Čokoladni ganache postavimo v skrinjo za približno 20 minut.

Sestavine za čokoladni soufle:

  • 3 jajca
  • 40g sladkorja
  • 130g čokolade
  • 80g masla
  • 80g moke

Postopek:

– Jajca s sladkorjem dobro zmiksamo, da postanejo puhasta in pridobijo trikratni volumen.

– Na vodni kopeli stopimo čokolado in maslo. Vse skupaj dobro premečamo.

– Stopljeno čokolado in maslo počasi med stalnim mešanjem vlijemo v jajčno mešanico.

– Ob koncu, ko je čokoladna mešanica dobro zmešana z jajčno mešanico dodamo še moko in vse skupaj dobro premešamo.

Postopek zlaganja v kozarčke:

– Kozarčke z maslom dobro namastimo. Bolje več kot premalo!

– Najprej v kozarčke naložimo 3 žlice mase za Souffle. Na sredino položimo čajno žličko čokoladnega ganacha. Nato čokoladni ganach pokrijemo še z eno žlico mase za Souffle.

– Souffle pečemo od 10-15 minut (odvosno od pečice in velikosti kozarčkov).

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino