fbpx

Čokoladno arašidove kolačke in prav tako marshmallow kremo lahko pripravite tudi v bolj zdravi verziji in namesto sladkorja uporabite eritritol in namesto čokolade uporabite dodatni dve zvrhani žlici 100% kakava. Kako pa je z pripravo? Obljubim da je popolnoma enostavna!

Kolački so odlični tudi za otroke, saj uživajo ob vseh teh okusih, še posebej pa ob marshmallow kremi, katero lahko z gorilnikom malo tudi popečete, da dobijo tisto pravo hrustljavost.

Sestavine:

  • 110g masla
  • 300g čokolade
  • 100g sladkorja
  • 100g moke
  • 2 jajca
  • 1 pecilni prašek
  • Ščep soli
  • 8 žlic kakava (najbolje da uporabite 100% kakav – božanskega najdete na Malincini spletni strani)
  • Arašidovo maslo (100%)

Priprava: 

– Kot sem obljubila je priprava povsem enostavna. Čokolado raztopite na vodni kopeli in maslo raztopite do tekočega stanja.

– Ko sta maslo in čokolada raztopljena, jima dodajte vse preostale sestavine in dobro premešajte. Ja, tako enoatavno je!

– Maso vlijemo v pekač in pečemo pri 180°C  toliko časa, da ko zabodemo na sredino pekača zabotrebec, na njem ni sledi, torej je peka odvisna od velikosti pekača (modelčka). 

Sestavine za marshmallow kremo:

  • 5 beljakov
  • 300g sladkorja
  • Vodo

Postopek:

– Beljake in 100g sladkorja stepemo v čvrst sneg.

– Ko je sneg stepen pripravimo mešanico sladkorja in vode: torej v posodico stresemo 200g sladkorja in dolijemo toliko vode da prekrije sladkor, nato segrevamo da se sladkor stopi a ne zavre, zadnji 2 minuti vsebino sladkorja in vode zavrite in pazite da mešate.

– Ko imate mešanico pripravljeno, še vrelo počasi zlivajte v beljake katere sproti miksate na visoki hitrosti.

– Beljake vnesite v brizgalne vrečke.

– Vzemite kolaček in nanj namažite arašidovo maslo, na arašidovo maslo pa marshmallowo kremo.

100 1
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino