Sladica je popolna, kot čajno pecivo ob čaju ali kavi, ali pa kot sladica po kosilu, večerji. Čokoladno kostanjeve kocke so primerne tudi kot pecivo ob raznih praznovanjih… Kar pa je najboljše je to, da so enostavne za uporabo in odličnega okusa.
Recept je sestavljen tako, da moramo najprej speči biskvit, katerega bomo kasneje zdrobili in vanj vmešali mešanico kostanjeve kreme.
Sestavine za biskvit:
- 150g moke
- 150g mleka
- 50g olja
- 100g sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 2 jajci
- polovico čajne žličke vanilijeve arome
- 5 žlic kakava
Priprava:
– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.
– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.
– V eni posodi zmešamo skupaj moko, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo.
– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.
– Maso razporedimo po pekaču in pečemo na 180°C približno 20 minut.
– Počakamo da se biskvit popolnoma ohladi.
Sestavine za kostanjevo kremo:
- 500g mascarpone sira
- 5 žlic sladkorja
- 250g zdrobljenega kuhanega kostanja
Priprava:
– Ko je kostan kuhan in olupljen, ga zdrobimo, z vilico če želimo malo večje kose ali ga zmeljemo z aparatom za mletje.
– Kostanju, primešamo vse preostale sestavine in dobro mešamo, da se vse sestavine povežejo. (Krema mora biti gosta).
Priprava čokoladno kostanjevih kock:
– Ohlajen biskvit zdrobimo na majhne delčke in mu dodamo kostanjevo kremo.
– Vse skupaj dobro pregnetemo in premešamo, ter razporedimo v željen pekač. Lahko je okrogel in ga postrežete kot tortico, lahko je kvadraten, lahko naredite višje kocke ali nižje kocke, kakor vam najbolje ustreza.
– Ko imamo maso v pekaču jo postavimo v hladilnik za eno uro. Naredimo še čokoladno plast.
Sestavine za čokoladno plast:
- 200g čokolade
- 200ml smetane za kuhanje
Priprava:
– Čokolado nad vodno kopeljo stopimo.
– Ko je stopljena ji počasi primešamo smetano za kuhanje.
– Čokoladno plast nanesemo nad ohlajeno kostanjevo plast in postavimo v hladilnik čez noč.