fbpx

Si že slišal / slišala za focaccio? Po slovensko se ji reče fokača in je Italjanskega izvora. Odlična je za zajtrk, ali ob večernih urah kot prigrizek k hladnemu pivu ali cocktailu.

Image 9 21 20 at 5.45 PM

Sestavine:

  • 1 kg pšenične moke
  • 1 žlička sladkorja
  • 30 g svežega kvasa
  • 1dl oljčnega olja
  • 20 g soli
  • Češnjevi paradižniki in rožmarin
  • 6 dl mlačne vode

Priprava:

– Najprej naredimo kvasec (segrejemo vodo do mlačnega, vanjo nadrobimo kvas in dodamo žličko sladkorja, počakamo 15 minut).

– Kvasec zlijemo v moko v katero smo predhodnje zmešali sol, začnemo gnesti in počasi dolivamo oljčno olje.

– Testo vzhajamo 1 uro.

– Testo lahko potem razdelite na manjše dele (focaccia bo tanjša) ali pa ga pustite takšnega kot je ( focaccia bo debelejša).  Jaz imam raje tanjšo, da hrusta.

– Na focaccio pokapljajte olivno olje in vanjo z prsti naredite luknje.

– Potresite jo z češnjevimi paradižniki in rožmarinom (svežim ali posušenim).

– Pecite na 180°C do zlate barve.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino