fbpx

Sestavine za testo:

  • 600g moke
  • 120ml mleka
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 200g masla
  • 2 jajci
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • mlečna ali temna čokolada po okusu (če jo imate radi več, jo uporabite več)

Postopek priprave testa:

– Mleko segrejemo do malčne temperature, vanj vmešamo kvas in malo sladkorja. Pustimo vzhajati 15 minut.

– Maslo segrejemo do tekočega stanja.

– V večji skledi zmešamo skupaj: moko, sladkor, jajca, pripravljen kvasec in stopljeno maslo.

– Vse se sestavine dobro zmešamo, da dobimo lepo kepico, katero pustimo vzhajati približno 30 minut. Po 30 minutah testo pregnetemo, po potrebi dodamo še kakšno žlico moke.

– Iz testa oblikujemo 6 večjih knedlov, ali 12 manjših knedlov. Oblikujemo bunkice, katere potlačimo do največ 0,5cm debeline, na sredimo damo košček ali dva čokolade in testo ponovno (previdno) oblikujemo v bunkico.

– Ko imamo vse bunkice pripravljene, jih vzhajamo dodatnih 20 minut.

– Po 20 minutah vzhajanja, knedle kuhamo v slani vreli vodi probližno 15-20 minut, odvisno od velikosti knedla. Ko se kuhajo, jih vsake tokilo obrnemo, da se na vsaki strani približno enako kuhajo.

Sestavine za vanilijev preliv:

  • 1l mleka
  • 1 vanilijev pudning
  • 3 žlice sladkorja (oziroma po okusu)
  • zdrobljen mak za posip

Postopek:

– Postopek je povsem enostaven. Puding skuhamo po navodilih iz vrečke, le da namesto pol litra uporabimo 1 liter mleka.

– Germknödel postavimo na krožnik, čez njega prelijemo vanilijev preliv in knedel posujemo z makom.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino