fbpx

Sestavine za krhko testo:

  • 500g bele gladke moke
  • 250g masla
  • 2 jajci
  • 100g sladkorja
  • limonina lupinica

Postopek:

– Vse sestavine dobro zmešamo v testo.

– Testo postavimo v hladilnik za 1 uro. Po 1 uri testo razvaljamo na MakeSomeSweets podlogi za peko (najdeš jo TUKAJ)

– Testo prenesemo v pekač, katerega smo predhodnje namazali z maslom.

– Ob robu pekača lepo zaključimo robove, in dno prebodemo z vilico. Čez dno namestimo zmečkan peki papir in nad peki papir posujemo MakeSomeSweets keramične uteži (najdeš jih TUKAJ). Pečemo na 200°C za 10 minut. S keramičnimi utežmi dosežemo to, da bo naše testo ravno in ne valovito, tako bo tudi enakomerno zapečeno in s tem hrustljavo.

Sestavine za hokaido nadev:

  • 500g skuhane pretlačene hokaido buče oziroma 500g hokaido pireja
  • 50g sladkorja
  • 2 noževi konici vanilije v prahu
  • 1 jajce

Postopek:

– Hokaido pireju dodamo vse preostale sestavine in dobro zmešamo.

– Ko smo iz pečice vzeli testo, MakeSomeSweets keramične uteži (najdeš jih TUKAJ) odstanimo in jih posšravimo v mošnjiček. Nad testo prelijemo hokaido nadev in pečemo na 180°C za 30-40 minut. Seveda po želji lahko pito z odvečnim testom tudi okrasite.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino