fbpx

Trenutno je čas, ko imamo doma na zalogi neskončno jabolk in zato sem pripravia eno super sladico v kateri jih lahko porabimo kar nekaj, prav tako je sladica osvežilna in zelo enostavna za pripravo.

Količina sestavin je za pekač premera 18cm.

Sestavine za čokoladni biskvit:

  • 110g masla
  • 300g čokolade
  • 100g sladkorja
  • 100g moke
  • 2 jajca
  • 1 pecilni prašek
  • Ščep soli
  • 4 naribana jabolka
  • 8 žlic kakava (najbolje da uporabite 100% kakav – božanskega najdete na Malincini spletni strani)

Priprava

– Čokolado raztopite na vodni kopeli in maslo raztopite do tekočega stanja.

– Ko sta maslo in čokolada raztopljena, jima dodajte vse preostale sestavine (tudi naribana jabolka) in dobro premešajte.

– Ja, tako enoatavno je!

– Maso vlijemo v pekač in pečemo pri 180°C  toliko časa, da ko zabodemo na sredino pekača zabotrebec na njem ni sledi, približno 20 minut.

Sestavine za jabolčnni preliv:

  • 10 velikih jabolk
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 čajno žličko cimeta v prahu
  • 6 listov želatine

Priprava:

– Jabolka olupimo in narežemo na koščke, dodamo sladkor in cimet, ter kuhamo, dokler ne postanejo mehke.

– Ko so jabolka zmehčana jih z mešalnikom spremenimo v čežano.

– Medtem namočimo želatino v hladno vodo.

– Ko se želatina nabrekne, jo odcedimo in jo damo v vročo čežano, ter mešamo. 

– Jabolčni preliv nato prelijemo čez biskvit in postavimo v hladilnik čez noč.

– Naslednji dan, jo okrasite s smetano ali marshmallov kremo, katere recept najdete tukaj.

Image 9 21 20 at 5.59 PM

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino