fbpx

Sestavine za 12 velikih bombic:

  • 500g moke
  • 2 jajca
  • 100g stopljenega masla
  • 3 žlice sladkorja
  • Sol po občutku (cca 1 čajna žlička)
  • 3dl mlačnega mleka
  • 20g svežega kvasa (pol kocke) ali 7g suhega kvasa (ena vrečka) 

Postopek:

– V toplo mleko dodamo čajno žličko sladkorja, dobro premešmo ter dodamo kvas. Pustimo vzhajati 15 minut.

– V večjo posodo precedimo moko, v sredini naredimo luknjo v katero vlijemo stopljeno maslo, sladkor in dva jajca.

– Vse skupaj dobro premešamo, med tem pa počasi dodajamo kvasec (mleko+kvas).

– Oblikujemo v kepico in pustimo vzhajati 1 uro.

– Po vzhajanem testu testo vzamemo iz posode dobro pregnetemo in razdelimo na 12 enakih malih kepic. Kepice pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati, med tem časom pripravimo jabolčno polnilo.

Sestavine za jabolčno polnilo:

  • 3 velika olupljena in na koščke narezana jabolka
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica moke
  • košček masla

Postopek:

– Na maslu popražimo jabolka in jim dodamo preostale sestavine. Vse dobro zmešamo in pražimo dodatnjih 5 minut.

– Vzamemo kepico in jo razvaljamo na približno 0,5cm debeline, vanjo vstavimo žlico in pol nadeva, testo zapremo in oblikujemo v kepico. Postopek nadaljujemo do zadnje kepice.

Sestavine za preliv jabolčnih bombic:

  • 100g stopljenega masla
  • 100g sladkorja
  • 1 zravnana žlica cimeta

Postopek:

– Sladkor in cimet skupaj dobro zmešamo.

– Kepice povaljamo v maslu in nato jih posujemo z mešanico iz sladkorja in cimeta. Postopek nadaljujemo vse do konca.

– Postavimo jih v pečico na 180 °C za približno 30 minut. 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino