fbpx

Jesen je popoln čas za peko vseh vrst pit, a še posebaj so priljubljene jabočne pite s pridihom cimeta, saj je jabolk na pretek, cimet pa nam doda prijeten okus in vonj topline, prav tako pa dobimo občutek, da kmalu prihajajo veseli božično-novoletni časi. Kakorkoli, pita je odličnega okusa in kar je še boljše je to, da vse tako lepo diši.

Image 10 22 20 at 6.19 PM 1

Količina sestavin je za pekač premera 30cm.

Sestavine za testo:

  • 500g bele moke
  • 100g sladkorja
  • 3 jajca
  • 1 vanilji sladkor
  • Limonina lupinica po okusu
  • 250g masla sobne temperature

Priprava:

– Moko, sladkor, vaniljin sladkor in limonino lupinico dobro zmešamo in počasi dodamo jajca in na koščke narezano maslo sobne temperature.

– Vse skupaj pregnetemo v krhko testo za pito in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se dobro ohladi.

– Po 1 uri testo vzamemo ven in ga 1/3 shranimo za kasneje, preostale 2/3 pomokamo in razvaljamo na debelino 0,5cm in položimo v pekač.

– Ob robu preostalo testo z nožem odrežemo da dobimo lep zakjuček na pekaču.

– Testo z vilico prebodemo.

Sestavine za skutno plast:

  • 500g skute
  • 4 žlice sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 vanilijev sladkor

Priprava:

– Priprava je povsem enostavna, saj vse sestavine le dobro zmešamo in porazdelimo po testu za pito.

Sestavine za jabolčno plast:

  • 5 malo večjih jabolk
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 vanilijev sladkor

Priprava:

– Jabolka olupimo in narežemo na koščke (v obliki kock)

– Koščkom jabolk dodamo cimet in vanilijev sladkor.

– Jabolka dobro premešamo in razporedimo po skutni plasti. 

– Nato vzamemo preostalo testo in ga zvaljamo na debelino 0,5cm, ter narežemo 8 trakcev široke približno 1,5cm.

– Trakove položimo en čez drugega, kot je prikazano na sliki.

– Pladenj postavimo v pečico in pečemo na 180°C približno 50 minut do zlate barve.

Image 10 22 20 at 6.24 PM
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino