fbpx

Sestavine za biskvit:

  • 150g moke
  • 150g mleka
  • 50g olja
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • polovico čajne žličke vanilijeve arome

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso naložimo v pekač za mafine in pečemo na 180°C približno 20 minut oziroma do zlate barve.

– Počakamo da se mafini popolnoma ohladijo in v njih na sredini izrežemo luknjo, kamor bomo kasneje vlili karamelo.

Sestavine za kremo na samem vrhu in karamelno polnilo:

  • 200g bele čokolade
  • 100ml smetane za stepanje
  • 200g mascarpone sira
  • Kremna karamela (domača ali kupljena v trgovini)

Postopek:

– Smetano za stepanje stepamo in ji postopoma dodajamo mascarpone sir.

– Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in jo počasi ročno primešamo masi iz smetane in mascarpone sira.

– Kremo preložimo v MakeSomeSweets dresirno vrečko.

– Na sredino kjer smo naredili luknjo, vlijemo karamelo in čez njo z dresirno vrečko nabrizgamo kremo.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino