fbpx

Kako bi opisala okus piškota? Po resnici povedano, sem jih lahko sprobala šele drugo “rundo”, saj v prvi “rundi” nisem prišla na vrsto. Ko pa sem jih sprobala, sem ugotovila zakaj.

Zato ker so enostavno tako božanski. Hrustljava skorjica in puhasta notranjost, okus pa nebeško čokoladen s pridihom lešnikov.

Božansko!

Sestavine:

  • 400g bele moke
  • 100g 100% kakava
  • 250g masla sobne temperature
  • 100g sladkorja v prahu
  • 2 jajca
  • 100g mletih lešnikov

Postopek:

– Postopek je povsem enostaven, saj vse sestavine (razen mletih lešnikov) dobro zmešamo.

– Nato testo za 1 uro postavimo v hladilnik.

– Po eni uri, testo oblikujemo v majhne krogljice (velike za približno eno čajno žličko) jih povaljamo v mletih lešnikih, postavimo na pladenj in potlačimo s prsti do željene oblike (vrh naj imajo raven da se bo lahko na njej čokolada lepo obdržala)

– Piškote pečemo na 180 °C približno 10-12 minut.

– Ko so piškoti pečeni počakamo da se popolnoma ohladijo.

Sestavine za čokoladen poljubček na vrhu piškota:

  • 100g mlečne ali temne čokolade

Postopek:

– Čokolado nad vodno kopeljo stopimo in polovico čajne žličke kapnemo na sam vrh piškota (kakor je prikazano na sliki)

– Piškote položimo na hladno, vse dokler se čokolada na vrhu ne strdi.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino