fbpx

Sestavine za testo:

  • 400g bele moke
  • 50g zdrobljenega maka
  • 100g sladkorja
  • 3 jajca
  • 1 vanilji sladkor
  • 250g masla sobne temperature

Priprava:

– Moko, sladkor, mak in vaniljin sladkor dobro zmešamo in počasi dodamo jajca in na koščke narezano maslo sobne temperature.

– Vse skupaj pregnetemo v krhko testo za pito in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se dobro ohladi.

– Po 1 uri testo vzamemo ven in ga pomokamo in razvaljamo na debelino 0,5cm in položimo v pekač.

– Ob robu preostalo testo z nožem odrežemo da dobimo lep zakjuček na pekaču.

– Testo z vilico prebodemo.

– Pladenj postavimo v pečico in pečemo na 180°C približno 40 minut do zlate barve.

– Ko je testo pečeno, počakamo da se popolnoma ohladi, med tem časom pa pripravimo vanilijevo polnilo.

Sestavine za vanilijevo polnilo:

  • 1 vrečka vanilijevega pudinga
  • 2 žlici sladkorja
  • 400ml mleka
  • 150g mascarpone sira

Postopek:

– Vanilijev puding skuhamo kot običajno, le da uporabimo 400ml meleka in 2 žlici sladkorja.

– Ko je vanilijev puding skuhan počakamo da se nekoliko ohladi (postane mlačen) in vanj vmešamo mascarpone sir.

– Vanilijevo kremo vlijemo na krhko makovo testo in položimo na hladno čez noč.

Malinova polivka:

Sestavine:

  • maline po okusu (če polivke želite več uporabite več malin)
  • Sladkor po okusu (jaz sem uporabila 2 čajni žlički)

Postopek:

– Maline na zmernem ognju segrevamo in na koncu dodamo sladkor.

– Še vročo malonovo polivko polijemo čez košček pite.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino