fbpx

Buhtlji so odlična izbira za zajtrk ali večerjo. Najboljši so takrat ko je marmelada še vroča, testo pa toplo in dišeče po maslu. In kar je najbolje je to da ostanejo sveži kar nekaj dni.

Preseneti svoje najbližje in naj se zbudijo ob sladkem vonju puhastih buhtljov!

66

Sestavine za testo:

  • 500g moke
  • 230ml mlačnega mleka
  • 1 vrečko suhega kvasa ali polovico kocke svežega kvasa
  • 5 žlic sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 100g masla
  • 1 žlica ruma 
  • Limonina lupinica
  • 1 čajna žlička soli
  • Marmelada (jaz sem uporabila domačo slivovo marmelado. Paziti morate da je gosta)
666 1

Postopek priprave buhtljov:

– V manjši posodici pripravimo kvasec. V toplo mleko vmešamo sladkor in kvas, ter pustimo vzhajati 15 minut.

– V večji posodi zmešamo moko, rumenjaka, rum, limonino lupinico in sol. Počasi dodajamo kvasec in vse skupaj dobro pregnetemo.

– Na koncu dodamo zmehčano maslo in testo pustimo vzhajati eno uro.

– Ko je testo pripravljeno, ga ponovno zgnetemo in oblikujemo v lep hlebček, katerega razdelimo na 8 delov.

– Vsak del posebaj z rokami oblikujemo v 1cm tanek krog, katerega si položimo na roko in vanj vsavimo dve majhni žlički goste marmelade. Testo dobro zapremo in oblikujemo v kroglice.

– Ko so “buhtlji” pripravljeni, jih premažemo z jajcem in pečemo 40 minut na 180 °C.

6666
66666
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino