fbpx

Sestavine za krhko testo:

  • 250g bele gladke moke
  • 125g masla
  • 1 jajci
  • 50g sladkorja
  • limonina lupinica
  • 3 žlice 100 % kakava v prahu
  • pomarančna lupinica
  • malo cimeta
  • malo vanilije v prahu

Postopek:

– Vse sestavine dobro zmešamo v testo.

– Testo postavimo v hladilnik za 1 uro. Po 1 uri testo razvaljamo na MakeSomeSweets podlogi za peko (najdeš jo TUKAJ)

– Testo prenesemo v MakeSomeSweets prilagodljiv obroč (velikost 180), katerega smo predhodnje namazali z maslom.

– Ob robu pekača lepo zaključimo robove, ki naj bodo vidoki približno 2cm-3cm, in dno prebodemo z vilico. Čez dno namestimo zmečkan peki papir in nad peki papir posujemo MakeSomeSweets keramične uteži (najdeš jih TUKAJ). Pečemo na 200°C za 30 minut. S keramičnimi utežmi dosežemo to, da bo naše testo ravno in ne valovito, tako bo tudi enakomerno zapečeno in s tem hrustljavo.

Sestavine za čokoladno polnilo:

  • 500g mascarpone sira
  • 200g mlečne čokolade
  • pomarančna lupinica

Postopek:

– Čokolado stopimo in ji primešamo preostale sestavine. Razporedimo po ohlajenem krhem testu pite in okrasimo po želji z MakeSomeSweets Sprinkles-i.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino