fbpx

Rabarbara ima zelo specifičen okus, tak malo bolj kisel in ravno zato se super poda v piti, saj je kombinacija sladkega in kislega zame popolna in verjamem da bo všeč tudi vam, saj je pita zares božanska.

Image 10 25 20 at 12.37 PM

Količina sestavin je za pekač premera 18cm.

Sestavine za testo:

  • 500g bele moke
  • 100g sladkorja
  • 3 jajca
  • 1 vanilji sladkor
  • Limonina lupinica po okusu
  • 250g masla sobne temperature

Priprava:

– Moko, sladkor, vaniljin sladkor in limonino lupinico dobro zmešamo in počasi dodamo jajca in na koščke narezano maslo sobne temperature.

– Vse skupaj pregnetemo v krhko testo za pito in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se dobro ohladi.

– Po 1 uri testo vzamemo ven in ga pomokamo in razvaljamo na debelino 0,5cm in položimo v pekač.

– Ob robu preostalo testo z nožem odrežemo da dobimo lep zakjuček na pekaču. Testo z vilico prebodemo.

Sestavine za rabarbarino polnilo:

  • 500g rabarbare
  • 5 žlic sladkorja
  • limonina lupinica po okusu

Priprava:

– Rabarbaro operemo in jo narežemo na majhne koščke.

– S sladkorjem in limonino lupinico jo prepražimo na zmernem ognju, toliko da voda ki jo vsebuje rabarbara, nekoliko izhlapi.

– Nadev nato razporedimo po testu in pečemo na 180°C približno 30 minut do zlate barve.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino