Rabarbara ima zelo specifičen okus, tak malo bolj kisel in ravno zato se super poda v piti, saj je kombinacija sladkega in kislega zame popolna in verjamem da bo všeč tudi vam, saj je pita zares božanska.
Količina sestavin je za pekač premera 18cm.
Sestavine za testo:
- 500g bele moke
- 100g sladkorja
- 3 jajca
- 1 vanilji sladkor
- Limonina lupinica po okusu
- 250g masla sobne temperature
Priprava:
– Moko, sladkor, vaniljin sladkor in limonino lupinico dobro zmešamo in počasi dodamo jajca in na koščke narezano maslo sobne temperature.
– Vse skupaj pregnetemo v krhko testo za pito in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se dobro ohladi.
– Po 1 uri testo vzamemo ven in ga pomokamo in razvaljamo na debelino 0,5cm in položimo v pekač.
– Ob robu preostalo testo z nožem odrežemo da dobimo lep zakjuček na pekaču. Testo z vilico prebodemo.
Sestavine za rabarbarino polnilo:
- 500g rabarbare
- 5 žlic sladkorja
- limonina lupinica po okusu
Priprava:
– Rabarbaro operemo in jo narežemo na majhne koščke.
– S sladkorjem in limonino lupinico jo prepražimo na zmernem ognju, toliko da voda ki jo vsebuje rabarbara, nekoliko izhlapi.
– Nadev nato razporedimo po testu in pečemo na 180°C približno 30 minut do zlate barve.