fbpx

Sestavine za testo:

  • 5 jajc
  • 180g moke
  • 20g 100% kakava
  • 150g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 1 vrečka pecilnega praška

Postopek:

– Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov naredimo čvrst sneg.

– V večji posodi skupaj zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek, vanilijev sladkor in kakav

– Beljakovemu snegu postopoma vmešamo nekaj mešanice iz suhih sestavin in rumenjake. Postopoma, da dobimo lepo svilnato maso.

– Maso enakomerno razporedimo po pekaču, na katerega smo nanesli papir za peko.

– Testo pečemo na 200°C približno 10 minut.

– Ko je testo pečeno, ga položimo na vlažno krpo in ga zavijemo. Počakamo približno 30 minut da se popolnoma ohladi. Vmes pripravimo polnilo.

Sestavine za polnilo:

  • 200g bele čokolade
  • 200ml smetane za stepanje
  • 300g mascarpone sira

Postopek:

– Smetano za stepanje stepamo in ji postopoma dodajamo mascarpone sir.

– Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in jo počasi ročno primešamo masi iz smetane in mascarpone sira.

– Rolado odvijemo in nanjo enakomerno nanesemo kremo, po kremi posujemo zmrznjene maline in rolado zavijemo.

– Po želji rolado okrasimo, jaz sem nekaj mase prihranila in rolado okrasila z MakeSomeSweets setom za dresitanje.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino