fbpx

Sestavine za testo:

  • 500g bele moke
  • 100g sladkorja
  • 3 jajca
  • 1 vanilji sladkor
  • Limonina lupinica po okusu
  • 250g masla sobne temperature

Priprava testa:

– Moko, sladkor, vaniljin sladkor in limonino lupinico dobro zmešamo in počasi dodamo jajca in na koščke narezano maslo sobne temperature.

– Vse skupaj pregnetemo v krhko testo za pito in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se dobro ohladi.

– Po 1 uri testo vzamemo ven, ga pomokamo in razvaljamo na debelino 0,5cm in položimo v pekač.

– Ob robu preostalo testo z nožem odrežemo da dobimo lep zakjuček na pekaču.

– Testo z vilico prebodemo.

– Pladenj postavimo v pečico in pečemo na 180°C približno 30 minut do zlate barve.

Sestavine za nadev:

– Za karamelno polnilo potrebuješ:

  • 20 karamelnih mehkih bombonov
  • 1 pest ne slanih arašidov
  • 50ml smetane za kuhanje

– Za arašidovo polnilo potrebuješ:

  • 200ml smetane za stepanje
  • 250g mascarpone sira
  • 5 žlic arašidovega masla
  • 2 žlici sladkorja (oziroma po okusu)

– Za čokoladno polnilo ppotrebuješ:

  • 300g čokolade
  • 1 žlico kokosovega olja
  • 150ml smetane za kuhanje

Postopek:

– Postopek za karamelno polnilo: karamelne bombone stopimo, dodamo 50ml smetane za kuhanje in 1 pest arašidov. Vse skupaj dobro zmešamo in prelijemo čez ohlajeno pečeno testo za pito. Postavimo v hladilnik za 30 minu.

– Postpek za arašidovo polnilo: smetano za stepanje stepamo in ji počasi dodajamo mascarpone sir, sladkor in arašidovo maslo. Maso razporedimo po karamelnem polnilu i postavimo v hladilnik za 30 minut.

– Postopek za čokoladno polnilo: Čokolado nad vodno kopeljo stopimo, ji primešamo kokosovo maslo in smetano za kuhanje. Vse skupaj dobro premešamo in enakomerno nanesemo nad arašidovo plastjo.

– Pito postavimo v hladilnik za minimalno 5 ur. Najbolje je da jo pustimo kar čez noč.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino