Sestavine za testo:
- 500g bele moke
- 100g sladkorja
- 3 jajca
- 1 vanilji sladkor
- Limonina lupinica po okusu
- 250g masla sobne temperature
Priprava testa:
– Moko, sladkor, vaniljin sladkor in limonino lupinico dobro zmešamo in počasi dodamo jajca in na koščke narezano maslo sobne temperature.
– Vse skupaj pregnetemo v krhko testo za pito in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se dobro ohladi.
– Po 1 uri testo vzamemo ven, ga pomokamo in razvaljamo na debelino 0,5cm in položimo v pekač.
– Ob robu preostalo testo z nožem odrežemo da dobimo lep zakjuček na pekaču.
– Testo z vilico prebodemo.
– Pladenj postavimo v pečico in pečemo na 180°C približno 30 minut do zlate barve.
Sestavine za nadev:
– Za karamelno polnilo potrebuješ:
- 20 karamelnih mehkih bombonov
- 1 pest ne slanih arašidov
- 50ml smetane za kuhanje
– Za arašidovo polnilo potrebuješ:
- 200ml smetane za stepanje
- 250g mascarpone sira
- 5 žlic arašidovega masla
- 2 žlici sladkorja (oziroma po okusu)
– Za čokoladno polnilo ppotrebuješ:
- 300g čokolade
- 1 žlico kokosovega olja
- 150ml smetane za kuhanje
Postopek:
– Postopek za karamelno polnilo: karamelne bombone stopimo, dodamo 50ml smetane za kuhanje in 1 pest arašidov. Vse skupaj dobro zmešamo in prelijemo čez ohlajeno pečeno testo za pito. Postavimo v hladilnik za 30 minu.
– Postpek za arašidovo polnilo: smetano za stepanje stepamo in ji počasi dodajamo mascarpone sir, sladkor in arašidovo maslo. Maso razporedimo po karamelnem polnilu i postavimo v hladilnik za 30 minut.
– Postopek za čokoladno polnilo: Čokolado nad vodno kopeljo stopimo, ji primešamo kokosovo maslo in smetano za kuhanje. Vse skupaj dobro premešamo in enakomerno nanesemo nad arašidovo plastjo.
– Pito postavimo v hladilnik za minimalno 5 ur. Najbolje je da jo pustimo kar čez noč.