fbpx

Okus sladoleda te popelje na tropske otoke. V njem lahko okusiš mango, limono in pasjonko, za piko na i pa te na njem čaka čokoladni preliv.

In kar je najbolje, je to, da sladoled ne vsebuje nič dodanega sladkorja, razen tistega naravnega od tropskega sadja.

Image 8 21 20 at 3.34 PM

Sestavine:

  • 200ml smetane za stepanje
  • 300ml grškega jogurta
  • 3 narezane sveže mange
  • 2 pasjonke
  • 1 limona

Postopek:

– Smetano za stepanje stepemo, a ne popolnoma do konca, pustimo jo še malo tekočo.

– Med tem v miksarju zmiksamo mango, čisto do tekočega stanja.

– Sladki smetani ročno vmešamo grški jogurt, dodamo mango, sok ene limone in limonino lupinico.

– Maso vlijemo v posodo za v zmrzovalnik. (Predlog: namesto sladoleda “na kepice” lahko ustvarite tudi lučke).

– Če boste delali sladoledne lučke, maso zamrznite čez noč, če pa boste delali sladoled na kepice, pa maso zamrznite le za 2 uri.

– Po dveh urah vzemite ven sladoled in ga zmiksajte z ročnim mikserjem.

– Nato na maso izdolbimo 2 pasjonki in ju malo premešamo, a pustimo da sta vidni na samem vrhu sladoleda, saj želimo da ostaneta dokaj “sveži”.

– Sladoled nato ponovno postavimo v zmarzovalnik čez noč.

Image 8 21 20 at 3.34 PM 1

Sestavine za čokoladni preliv:

  • 180g jedilne čokolade
  • 200ml smetane za kuhanje

Postopek:

– Čokolado nad vodno kopeljo stopimo.

– Ko je stopljena ji počasi primešamo smetano za kuhanje in dobro mešamo.

– Preliv vlijemo v servirno vrečko za brizganje in nanesemo na sladoled.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino