fbpx

Sestavine za testo:

  • 100g bele moke
  • 100g mandljeve moke (namesto mandljeve moke lahko uporabite 100g bele moke)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 100g masla
  • 1-3 žlice mrzle vode

Postopek:

– Postopek je povsem enostaven, saj vse sestavine razen vode dobro zmešamo skupaj.

– Nastane razpadajoče testo, kateremu dodamo 1-3 žlice mrzle vode (testo se mora na samem koncu dobro držati skupaj in ne sme razpadati).

– Testo postavimo v hladilnik za 20 minut.

Sestavine za polnilo:

  • 100g borovnic
  • 100g malin
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica gustina

Postopek:

– Odmrznjenim malinam in borovnicam primešamo sladkor in gustin.

– Vse skupaj dobro zmešamo.

– Testo razvaljamo (jaz sem naredila 2 srčka in eno okroglo galetto).

– Na sredino položimo mešanico polnila in zavihamo robove kakor je prikazano na slikah.

– Robove testa premažemo z ražvrkljanim jajcem.

– Pečemo na 180°C približno 30 minut oziroma do zlate barve.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino