Sestavine za dno:
- 250g moke
- 160g masla
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- 60g sladkorja v prahu
Postopek:
– Vse sestavine skupaj dobro pregnetemo na MakeSomeSweets podlogi za peko.
– Testo postavimo v hladilnik za eno uro.
– Po eni uri, testo razporedimo po MakeSomeSweets prilagodljivem pekaču, na velikosti 200.
– Pekač postavimo v pečico na 180 °C za približno 30 minut.
Sestavine za vanilijevo kremo:
- 2 vanilijeva pudinga
- 500ml mleka
- 2 žlici skadkorja v prahu
- 250g mascarpone sira
Postopek:
– Puding skuhamo tako kot piše na vrečki, le da namesto 1 vrečke v 500ml mleka, uporabimo 2 vrečki v 500ml mleka.
– Počakamo da se puding nekoliko ohladi in mu primešamo mascarpone sir. Najbolje da mešanico zmešamo kar z mešalnikom na visoki hitrosti, tako bo krema puhasta in rahla.
– Vanilijevo kremo razporedimo po pečenem testu.
Sestavine za breskve:
- 2 breskvi
- 4 žlice ruma
- 1 noževa konica cimeta
- maslo
Postopek:
– Breskvi narežemo na krhlje in jih namočimo (namakamo približno 30 minut) v rumu in cimetu.
– Na ponvi segrejemo maslo in breskve 5 minut pražimo na vsaki strani.
– Pečene breskve lepo razporedimo po vanilijevi kremi in ponovno pečemo na ventilacijski pečici nadalnjih 15 minut (na 180°C).