Sestavine:
- 1l mleka
- 250g riža
- 2 jajci
- 5 žic kokosovega sladkorja
- 1 noževa konica 100 % vanilije
- ščep soli
- 2 pesti malin (svežih ali zmrznjenih)
- 200g temne čokolade s stevijo
Postopek:
– Riž skuhamo v mleku, vaniliji, ščepcu soli in dveh žlicah kokosovega sladkorja. Kuhamo ga približno 20-30 minut oziroma, dokler ni popolnoma skuhan. Ko je kuhan, počakamo da se popolnoma ohladi.
– Ko je riž ohlajen, ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepamo do čvrstega snega. Prav tako 10 minut stepamo tudi rumenjake z tremi žlicami kokosovega sladkorja. Stepene beljake in rumenjake skupaj zmešamo.
– Jajčni mešanici počasi ročno vmešamo kuhan riž. Na samem koncu vmešamo še maline.
– Maso razporedimo po pekaču, na katerega smo predhodnje namestili peki papir in rižev nasrastek pečemo 40 minut na 180 °C.
– Temno čokolado s stevijo nad vodno kopeljo stopimo in jo razmažemo po ohlajenem riževem narastku.