fbpx

Sestavine:

  • 1l mleka
  • 250g riža
  • 2 jajci
  • 5 žic kokosovega sladkorja
  • 1 noževa konica 100 % vanilije
  • ščep soli
  • 2 pesti malin (svežih ali zmrznjenih)
  • 200g temne čokolade s stevijo

Postopek:

– Riž skuhamo v mleku, vaniliji, ščepcu soli in dveh žlicah kokosovega sladkorja. Kuhamo ga približno 20-30 minut oziroma, dokler ni popolnoma skuhan. Ko je kuhan, počakamo da se popolnoma ohladi.

– Ko je riž ohlajen, ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepamo do čvrstega snega. Prav tako 10 minut stepamo tudi rumenjake z tremi žlicami kokosovega sladkorja. Stepene beljake in rumenjake skupaj zmešamo.

– Jajčni mešanici počasi ročno vmešamo kuhan riž. Na samem koncu vmešamo še maline.

– Maso razporedimo po pekaču, na katerega smo predhodnje namestili peki papir in rižev nasrastek pečemo 40 minut na 180 °C.

– Temno čokolado s stevijo nad vodno kopeljo stopimo in jo razmažemo po ohlajenem riževem narastku.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino