fbpx

Prihajajo praznični časi in s tem peka piškotov. In če priznam je to moj najljubši čas v letu, še posebaj zato ker nastajajo novi recepti piškotkov. In ravno zato so nastali božični čokoladni piškoti s karamelo, okoli pa imajo mascarpone vanilijevo kremo.

Okus je res božanski, izgled pa tudi! Seveda se božične sendviče lahko okrasi tudi s kakšnimi drugimi perlicami, npr.: lahko so perlice različnih barv, v različnih oblikah… prepustite domišljiji prosto pot.

Hitro se jih lotite, saj vas bo okus zasvojil.

Image 11 14 20 at 2.58 PM

Sestavine za testo:

  • 100g bele moke
  • 100g masla
  • 7 polnih žlic 100% kakava
  • 100g sladkorja
  • 1 jajce
  • 2 žlički vanilijeve arome

Priprava testa:

– Maslo sobne temperature in sladkor, penasto zmiksamo.

– Ko dobimo penasto zmes, počasi dodamo jajce in vanilijevo aromo.

– Z metlico ročno vmešamo kakav in moko.

– Dobimo gosto maso, katero za eno uro postavimo v hladilnik.

– Po eni uri, naredimo krogljice velikosti čajne žličke (kroglice potlačimo na željeno velikost in debelino- taki bodo tudi ostali).

– Piškoti naj imajo dovolj velko razdaljo med seboj.

– Pečemo jih 20 minut na 180 °C. Ko so piškoti pečeni počakamo da se popolnoma ohladijo.

Sestavine za mascarpone vanilijvo kremo:

  • 250g mascarpone sira
  • 50g smetane za stepanje
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlički vanilijeve arome
  • 2 kapljici vijolične jedilne barve

Priprava mascarpone kreme:

– Smetano začnemo stepati in ji med stepanjem postopoma dodajamo mascarpone, sladkor in vanilijevo aromo.

– Ko je krema pripravljena, ji ročno vmešamo jedilno barvo.

– Kremo vnesemo v MSS vrečko za dresiranje in uporabimo nastavek številka 12. 

Sestavine za okrasitev:

  • 100g bele čokolade
  • poljubne perlice
  • 200g karamele
  • mascarpone krema

Postopek:

– Belo čokolado na vodni kopelji stopimo in jo prelijemo v rečko za dresiranje. Naredimo oziroma uporabimo majhno luknjico, s katero naredimo črte po piškotu.

– Nato piškote pomočimo v perlice, da se prilepijo na čokolado.

– Počakamo da se čokolada strdi. Ko je čokolada trda, okoli piškota nabrizgamo mascarpone vanilijevo kremo, v sredino nanesemo karamelo in čez položimo še en piškot, da je končen izgled podoben čokoladnemu piškotnemu sendviču.

Image 11 14 20 at 2.56 PM

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino