fbpx

Sestavine za biskvit:

  • 150g moke
  • 150g mleka
  • 4 čajne žličke 100 % kakava
  • 50g olja
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • polovico čajne žličke vanilijeve arome

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso naložimo v pekač za mafine in pečemo na 180°C približno 20 minut oziroma do zlate barve.

Sestavine za jagodno – češnjev preliv:

  • 100g narezanih jagod (na majhne koščke)
  • 100g narezanih češenj (na majhne koščke)
  • 1 žlica sladkorja
  • limonina lupinica
  • 1 noževa konica vanilije
  • smetana za stepanje (po želji)

Postopek:

– Narezane jagode in češnje segrevamo v kozici, dodamo sladkor, limonino lupinico in vaniliji.

– Vse skupaj dobro mešamo in pustimo na zmernem ognju približno 10 minut, da se vse sestavine lepo povežejo.

– Na samem koncu preliv nanesemo čez biskvit, čez preliv pa lahko nanesete tudi kakšno žličko stepene (ne do konca) smetane za stepanje.

– Okrasimo s češnjami in čokolado.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino