fbpx

Sestavine za čokoladno dno:

  • 300g čokoladnih piškotov
  • 100g stopljenega masla

Postopek:

– Piškote zdrobimo in jim primešamo stopljeno maslo. Maso razporedimo po pekaču in nardimo približno 3cm velik rob.

– Pakač postavimo v hladilnik za 30 minut.

Sestavine za čokoladno polnilo:

  • 300ml smetane za stepanje
  • 250g mascarpone sira
  • 300g mlečne čokolade
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • jagode za dekoracijo
  • kakav za posip

Postopek:

– Smetano stepamo in ji počasi dodamo mascarpone sir in vanilijev sladkor.

– Ko masa postane gosta, 3 jedilne žlice kreme preložimo v drugo posodico (to kremo bomo uporabili za nakoncu – na vrhu tortice)

– Mlečno čokolado stopimo nad vodno kopeljo in jo počasi vmešamo v preostalo kremo.

– Čokoladno kremo vlijemo na piškotno dno katerega smo predhodnje naredili in kremo lepo razporedimo.

– Tortico postavimo v hladilnik za 3 ure. Po treh urah, ob robu tortice nanesemo kremo, katero smo preložili v drugo posodico.

– Torto postavimo čez noč v hladilnik da se dobro strdi.

– Naslednji dan torto posujemo s kakavom v prahu in okrasimo z jagodami.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino