Čokoladne kocke so idealna sladica za praznovanje rostnih dni, saj so božanskega okusa in so hitre za pripravo. Kocke pa lahko postrežete tudi kot torto.
Količina sestavin je za pekač 24cm x 35cm.
Sestavine za piškotno dno:
- 450g ameriških piškotov z črno čokolado (klikni tukaj za recept)
- 180g zmehčanega masla
– Čokoladne piškote zdrobimo in jim dodamo zmehčano maslo.
– Dobro premešamo in porazdelimo po pekaču.
– Pekač postavimo v hladilnik za 20 minut, da se piškotno dno ohladi.
Sestavine za lešnikovo kremo:
- 500g mascarpone sira
- 500ml smetane za stepanje
- 300g mlečne linolade z okusom lešnikov
- 5 listov želatine
Priprava:
– Smetano za stepanje, stepamo, a ne do konca, saj ji tik pred koncem dodamo mascarpone sir in linolado ter vse dobro prmešamo.
– Ko imamo kremo pripravljeno, namočeni želatini odlijemo vodo, jo segrejemo do tekočega stanja in jo vlijemo v lešnikovo kremo.
– Vse dobro premešamo in prelijemo čez piškotno dno.
– Pekač postavimo v hladilnik za dobro uro, da se krema nekoliko strdi.
Sestavine za čokoladno kermo:
- 500g mascarpone sira
- 500ml smetane za stepanje
- 300g mlečne čokolade
- 5 listov želatine
Priprava:
– Smetano za stepanje, stepamo, a ne do konca, saj ji tik pred koncem dodamo mascarpone sir in stopljeno čokolado ter vse dobro prmešamo.
– Ko imamo kremo pripravljeno, namočeni želatini odlijemo vodo, jo segrejemo do tekočega stanja in jo vlijemo v čokoladno kremo.
– Vse dobro premešamo in počasi prelijemo čez lešnikovo kremo.
– Pekač postavimo v hladilnik čez noč.