fbpx

Mini kolački so super na zabavah in piknikih. Na njih pa je mascarpone krema, ki je obstojna in prenese tudi bolj tople dni.

Sestavine za biskvit:

  • 150g moke
  • 150g mleka
  • 4 čajne žličke 100 % kakava
  • 50g olja
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • polovico čajne žličke vanilijeve arome
  • 2 pesti narezanih češenj

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka. Na koncu dodamo še narezane češnje.

– Maso naložimo v pekač za mafine in pečemo na 180°C približno 20 minut oziroma do zlate barve.

Sestavine za kremo:

  • 250g mascarpone sira
  • 3 vrečke vanilijevega sladkorja
  • češnje + 50g čokolade

Postopek:

– Mascarpone sir in vanilijev sladkor dobro zmešamo. Maso preložimo v MakeSomeSweets set za dresiranje. Kremo nabrizgamo na ohlajene mafine.

– Čokolado stopimo nad vodnjo kopeljo. Ko je čokolada stopljena, vanjo pomočimo češnjo in jo položimo na mascarpone kremo.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino