fbpx

Sestavine za biskvit:

  • 150g moke
  • 150g mleka
  • 50g olja
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • polovico čajne žličke vanilijeve arome
  • 1 veliko oupljeno in naribano jabolko
  • 5 žlic maka

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko, mak in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje, naribana jabolka in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso naložimo v pekač in pečemo na 180°C približno 30 minut oziroma do zlate barve.

– Počakamo, da se biskvit popolnoma ohladi.

– Biskvit lahko po želji dekoriramo. Jaz sem na koščke narezala jabolko, ga popražila na maslu, dodala cimet in sladkor ter vse skupaj razporedila po vrhu biskvita.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino