fbpx

Jeseni je kostanja na pretek in ponavavadi si ga privoščimo pečenega ali kuhanega in ravno zato je pred vami recept v katerem boste kostanj spremenili v drugačno obliko in si ga privoščili na drugačen način, tak malo bolj sladek. Seveda pa si kostanjevo deblo lahko privoščte čez celo leto, saj lahko “kostanjev pire” kupite tudi v boljše založenih trgovinah čez vse leto.

Količina sestavin je za pekač 37cm x 30cm

Sestavine za biskvit:

  • 150g moke
  • 150g mleka
  • 50g olja
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • polovico čajne žličke vanilijeve arome
  • 5 žlic kakava

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso razporedimo po pekaču in pečemo na 180°C približno 20 minut.

– Počakamo da se biskvit popolnoma ohladi.

– Ko je biskvit ohlejen, ga razdelimo na 4 enakomerne trake (dolge približno 8cm) te 4 trake pa razpolovimo še na polovico, da imamo na koncu 8 pravokotnikov.

Sestavine za kostanjevo polnilo:

  • 500g mascarpone sira
  • 2 žlici mleka
  • 5 žlic sladkorja
  • 250g zdrobljenega kuhanega kostanja

Priprava:

– Ko je kostan kuhan in olupljen, ga zdrobimo, z vilico če želimo malo večje kose ali ga zmeljemo z aparatom za mletje.

– Kostanju, primešamo vse preostale sestavine in dobro mešamo, da se vse sestavine povežejo. (Krema mora biti gosta).

Sestava peciva:

  • za eno deblo potrebujemo: 3 kose biskvita in 4-5 žlic kreme.

– Na prvi biskvit namažemo kremo, ob robovih pustimo 1cm prostora, kamor na obe daljši strani položimo biskvit, da se na vrhu kreme stikata v eno.

– Nič ni narobe, če en biskvit na vrhu prekriva drugega.

– Nato kostanjevo deblo zavijemo v živilsko folijo in postavimo v hladilnik za minimalno 2 uri.

Sestavine za čokoladni premaz:

  • 200g čokolade
  • 200ml smetane za kuhanje

Priprava:

– Čokolado nad vodno kopeljo stopimo.

– Ko je stopljena ji počasi primešamo smetano za kuhanje.

– Kostanjevo deblo vzamemo iz hladilnika in ga obmažemo z čokoladnim premazom.

– Če želite lahko postavite za nekaj minut v hladilnik, ni pa nujno.

Image 10 8 20 at 9.19 AM 2 1

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino