fbpx

Mislim, da ni pravih praznikov brez limoninih razpokančkov.

Spodaj te čaka popoln recept za limonine razpokančke, kateri so polnega okusa limone. Poleg vsega pa so tako mehki, da se v ustih kar stopijo.

Sestavine:

  • 100g masla sobne temperature
  • 100g sladkorja v prahu
  • limonina lupinica (ene cele BIO limone)
  • sok 1 limone
  • 1 jajce
  • 1 pecilni prašek
  • 270g bele moke

Sestavine za posip:

  • kristalni sladkor
  • sladkor v prahu

Postopek:

– Maslo sobne temperature in sladkor v prahu miksamo približno 20 minut, da se količina masla in sladkorja podvoji.

– Ko sta maslo in sladkor pripravljena, ročno vmešamo jajce, sok limone in limonino lupinico.

– V drugi posodi skupaj zmešamo moko in pecilni prašek in mešanico ročno vmešamo v masleno mešanico.

– Testo postavimo v hladilnik za približno 2 uri.

– Po dveh urah iz testa naredimo majhne kroglice (velike za eno čajno žličko) in jih najprej povaljamo v kristalnem sladkorju in nato še po sadkorju v prahu.

– Limonine razpokančke pečemo 10-12 minut na 180 °C.

– Ko so piškoti pečeni, počakamo da se popolnoma ohladijo.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino