fbpx

Sestavine za testo: 

  • 7 beljakov
  • 300g sladkorja
  • 1 žlička vanilijevega sladkorja
  • 1 žlica gustina v prahu

Postopek:

– Beljake stepajte, vse dokler ne nastane sneg.

– Ko je sneg kompakten, počasi dodajajte mešanico sladkorja, vanilijevega sladkorja ter gustina v prahu.

– Mešajte dodatnih 5 minut, da zmes nastane kompaktna in lepljiva.

– Kasneje mešanico preložite na pladenj in oblikujte majhne krogce poljubne velikosti.

– Pečico segrejte na 150 °C in pecite 30 minut.

– Med peko pazite da ne odprete pečice, drugače lahko sneg pade in pavlova torta ne bo uspela.

– Po 30 minutah, ko je testo že pečeno pečice ne odpirajte, temveč počakajte, da se testo v ugasnjeni pečici popolnoma ohladi. S tem bomo dosegli hrustlavost ter da bo testo ostalo puhasto in visoko. 

Sestavine za polnilo:

  • 400ml smetane za stepanje
  • 1 žlica sladkorja (če želite bolj sladko sladico lahko dodate še kakšno žlico sladkorja)
  • vanilijev sladkor ali 3 kapljice vanilijeve paste
  • sveže jagodičevje, kivi, liofilizirano sadje (po okusu)

Postopek:

– Smetano stepajte, dodajte sladkor ter vanilijev sladkor ali vanilijevo pasto. 

– Ko se testo ohladi, nanj nanesite polnilo ter z jagodičevjem, kivijem in liofiliziranim sadjem okrasite. 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino