Orelina je oreo torta s pridihi malin in mascarpone kreme z vanilijo.
Sestavine za piškotno dno:
- 180g zdrobjenih oreo piškotov
- 100g stopljenega masla
Postopek:
– Stopljeno maslo primešamo zdrobljenim oreo piškotom.
– Mešanico razporedimo po MakeSomeSweets prilagodljivemu obroču velikosti 180 (premera 18cm).
– Pekač postavimo v hladilnik za 1 uro.
Sestavine za malinino plast:
- 200g malin (zmrznjenih ali svežih)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 4 lističi želatine
Postopek:
– Želatino pripravimo kot piše v navodilih (namočimo jih v mrzlo vodo za približno 5 minut in potem vodo odlijemo).
– Maline segrevamo do tekočega stanja, nekoliko jih z vilico “speštamo” a ne preveč, saj želimo da so še zmeraj prisotni koščki.
– Malinam dodamo sladkor in želatino. Vse skupaj dobro mešamo in segrevamo, vse dokler se želatina ne stopi.
– Maline prelijemo po piškotnem dnu in pekač postavimo v hladilnik za 1 uro.
Sestavine za mascarpone kremo z vanilijo:
- 250g mascarpone sira
- 200ml smetane za stepanje
- 1 noževo konico 100 % vanilije v prahu
- 2 žlici sladkorja v prahu
Postopek:
– Smetano za stepanje stepamo, a ne do konca, saj ji tik pred koncem dodamo še mascarpone sir, sladkor in vanilijo in vse skupaj dobro stepemo.
– Maso enakomerno razporedimo po malinini plasti in torto postavimo v hladilnik za čez noč.
– Naslednje jutro torto okrasimo po želji. Jaz sem približno 5 piškotov zmlela in jih posula po torti, ter dodala maline.