Brezplačna dostava ob nakupu nad 30€!

ORELINA

Orelina je oreo torta s pridihi malin in mascarpone kreme z vanilijo.

Sestavine za piškotno dno:

  • 180g zdrobjenih oreo piškotov
  • 100g stopljenega masla

Postopek:

– Stopljeno maslo primešamo zdrobljenim oreo piškotom.

– Mešanico razporedimo po MakeSomeSweets prilagodljivemu obroču velikosti 180 (premera 18cm).

– Pekač postavimo v hladilnik za 1 uro.

Sestavine za malinino plast:

  • 200g malin (zmrznjenih ali svežih)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 4 lističi želatine

Postopek:

– Želatino pripravimo kot piše v navodilih (namočimo jih v mrzlo vodo za približno 5 minut in potem vodo odlijemo).

– Maline segrevamo do tekočega stanja, nekoliko jih z vilico “speštamo” a ne preveč, saj želimo da so še zmeraj prisotni koščki.

– Malinam dodamo sladkor in želatino. Vse skupaj dobro mešamo in segrevamo, vse dokler se želatina ne stopi.

– Maline prelijemo po piškotnem dnu in pekač postavimo v hladilnik za 1 uro.

Sestavine za mascarpone kremo z vanilijo:

  • 250g mascarpone sira
  • 200ml smetane za stepanje
  • 1 noževo konico 100 % vanilije v prahu
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Postopek:

– Smetano za stepanje stepamo, a ne do konca, saj ji tik pred koncem dodamo še mascarpone sir, sladkor in vanilijo in vse skupaj dobro stepemo.

– Maso enakomerno razporedimo po malinini plasti in torto postavimo v hladilnik za čez noč.

– Naslednje jutro torto okrasimo po želji. Jaz sem približno 5 piškotov zmlela in jih posula po torti, ter dodala maline.

Deli recept

Namig, kako lahko
okrasiš svoje dobrote.

ocaraj vsakogar

Podaj se v svet luksuznih receptov v katerih najdeš tudi ogromno trikov, da bodo tvoje sladice popolne.

Stran uporablja piškotke.