fbpx

Sladica je povsem enostavna in božanskega okusa, prav tako lahko namesto jagodičevja uporabite kakšno drugo sezonsko sadje in s tem popestrite pavlovo tortico. Po želji lahko naredite tudi dvojno maso in naredite višjo pavlovo torto.

Image 10 1 20 at 1.06 PM

Sestavine za testo: 

  • 7 beljakov
  • 300g sladkorja
  • 1 žlička vanilijevega sladkorja
  • 1 žlica bele moke

Postopek:

– Beljake stepajte, vse dokler ne nastane sneg.

– Ko je sneg kompakten, počasi dodajajte mešanico sladkorja, vanilijevega sladkorja ter moke.

– Mešajte dodatnih 5 minut, da zmes nastane kompaktna in lepljiva.

– Kasneje mešanico preložite na pladenj in oblikujte enakomeren lep krog, ki naj bo visok približno 4cm.

– Pečico segrejte na 150 °C in pecite 60 minut.

– Med peko pazite da ne odprete pečice, drugače lahko sneg pade in pavlova torta ne bo uspela.

– Po 60 minutah, ko je testo že pečeno pečice ne odpirajte, temveč počakajte, da se testo v ugasnjeni pečici popolnoma ohladi. S tem bomo dosegli hrustlavost ter da bo testo ostalo puhasto in visoko. 

Sestavine za polnilo:

  • 400ml smetane za stepanje
  • 1 žlica sladkorja (če želite bolj sladko sladico lahko dodate še kakšno žlico sladkorja)
  • vanilijev sladkor ali 3 kapljice vanilijeve paste
  • sveže jagodičevje

Postopek:

– Smetano stepajte, dodajte sladkor ter vanilijev sladkor ali vanilijevo pasto. 

– Ko se testo ohladi, nanj nanesite polnilo ter z jagodičevjem okrasite. 

 

Image 10 1 20 at 1.06 PM 1
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino