Sestavine za tiramisu kremo:
- 3 jajca (naj bodo domača, sveža)
- 500g mascarpone sira
- 50g sladkorja
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja
Postopek:
– Sladkor in vanilijev sladkor skupaj dobro zmešamo.
– Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake penasto stepamo in jim med stepanjem dodamo približno polovico sladkorja (mešanico sladkorja in vanilijevega sladkorja). Rumenjake stepamo približno 10 minut da postanejo 2x večji. Ko so rumenjaki stepeni, jim dodamo mascarpone sir in stepamo dodatnih 5 minut.
– Prav tako penasto spepamo tudi beljake (tudi njim dodamo polovico preostale mešanice sladkorja) in jih stepamo dokler ne postanejo čvrsti.
– Penasto vmešane beljake primešamo k masi rumenjakov in mascarpone sira.
Preostale sestavine za tiramisu z jagodami in Nutello:
- 1 pest jagod (narežite jih na kocke)
- približno 2-4 žlice Nutelle
- baby piškoti (piškoti za tiramisu)
- 2dl toplega mleka
Postopek zlaganja tiramisuja z jagodami in Nutello:
– Toplemu mleku primešamo eno žlico Nutelle in mešamo da se popolnoma stopi.
– Baby piškote namočimo v toplo mleko z Nutello (ravno toliko da se malo napojijo. Približno 3-4 sekunde na vsaki strani) in jih razporedimo po spodnjem delu pekača.
– Nad piškote nansesemo polovico tiramisu kreme. Nad kremo razporedimo jagode (tako da približno prekrivajo celotno površino) in “pokapljamo” z eno žlico Nutelle (nasvet: nekaj Nutelle dajte v manjšo posodico in jo segrejte da bo tekoča, tako jo boste lažje nanašali) dodajte jo po okusu, če jo imate zelo radi jo dodajte nekoliko več.
– Nato ponovimo postopek s piškoti, nad piškote ponovno damo drugo polovico tiramisu kreme, jagode in Nutello.
– Tiramisu z jagodami in Nutello postavimo v hladilnik čez noč.