fbpx

Sestavine:

  • 250g bele moke
  • 100g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 noževa konica cimeta
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 100ml tekočega jogurta
  • 100ml kisle smetane
  • 3 zamaške ruma
  • Olje za cvrtje (odvisno kako veliko posodo boste izbrali. Naj bo olje od dna dvignjen vsaj 3 centimere)

Postopek:

– Jajce in sladkor skupaj stepemo (cca 2 minutki stepamo) nato dodamo vse preostale sestavine (razen olja- ta je namenjen samo za cvrtje).

– Maso pustimo stati vsaj 10 minut. Med tem pa segrejemo olje.

– V segreto olje z dvema žličkama polagamo miške. Nasvet: na eno žajno žličko zajemite željeno količino mase in z drugo žličko maso porinite/podrajsajte v vroče olje. Žlička s katero maso podrajsate iz druge žličke, naj bo vedno čista, tako boste dosegli popolne okrogle miške.

– Miške cvremo do zlate barve. Ko so pečene jih lahko po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se na trgovino